dagbesteding (via PGB)

 

LogobasisnieuwGROEN

Stichting De Kleine Beurs is een kringloopwinkel in Kampen.

Naast de verkoop van tweedehands en nieuwe artikelen zetten wij ons ook in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden dagbesteding (via PGB) voor mensen met een beperking. Ze kunnen in hun eigen tempo en onder goede begeleiding meehelpen met allerhande lichte werkzaamheden,

zoals boeken sorteren, kleding opvouwen, spullen rechtzetten, helpen de winkel netjes te houden, bezoekers helpen.

Wij vinden het belangrijk dat mensen met een beperking niet in een isolement raken, maar juist onder de mensen komen, om zich zo gezien en gewaardeerd te weten. Dit gebeurt bij De Kleine Beurs in een veilige omgeving, in een leuk team.

Alles wat met dagbesteding via pgb te maken heeft wordt zorgvuldig overlegd met onze adviseur van : Be Cares 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Kringloop winkel – Dagbesteding voor jongeren en volwassenen met een beperking.

IMAG0046De werkzaamheden breiden zich langzamerhand steeds meer uit men kan bijvoorbeeld uw verhuizing doen, je woning spijkervrij en netjes achterlaten.
ook het afval wat naar de stort moet kunnen wij wegbrengen. Alles wat u wilt en wat in hun vermogen ligt zal voor u worden gedaan.

Ook vinden de jongeren die wij begeleiden het erg leuk om in tuinen aan het werk te zijn. Onze prioriteit ligt bij de oudere, maar wij doen de dagbesteding voor iedereen.

 

Fietsen repareren is op dit moment het laatste wat wij aan onze activiteiten hebben toegevoegd. Maar er zal ongetwijfeld nog meer op het programma van Willem van Engelen en zijn medewerkers staan.

De kosten zijn ook voor mensen met een ‘kleine beurs’ te betalen, dus een ieder kan gebruik maken van deze vorm van hulpverlening en gaat in overleg met Willem.

Naast deze werkzaamheden hebben wij in de winkel zelf ook een hoop te doen voor onze medewerkers. Ze helpen onder ander mee met het sorteren en het uitzoeken van de spullen die binnen komen, maar ook met de spullen die er al staan.

Daarnaast helpen ze ook de ‘klanten’ bij het vinden van de spullen die ze op dat moment zoeken. Voor hun is er dus volop variatie in hun werkzaamheden.

Op deze manier houden wij het leuk en gezellig op de werkvloer, omdat er veel variatie is in de werkzaamheden die er verricht zullen worden. De jongeren en volwassenen vinden het prettig om op deze manier hun werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast leren ze door de verschillende activiteiten ook meer.